Wij ontvangen veel telefoontjes van jullie over de lange wachttijden in het ziekenhuis met de vraag of wij als huisarts even willen bellen, wij hebben hier alleen helaas geen invloed op. We merken dat deze adviezen helaas soms nog wel worden gegeven door de medewerkers van de telefooncentrale bij het klantcontactcentrum van het Dijklanderziekenhuis of van de zorgverzekeraars, maar deze informatie is dus niet juist. Lees hieronder hoe het verder gaat als wij u verwijzen en wat u wel kunt doen als u de tijd tot de afspraak of behandeling in het ziekenhuis te lang vindt duren.

Gang van zaken na verwijzing van ons:
Helaas merken we dat de wachttijden in het ziekenhuis voor een polikliniek bezoek, maar ook voor behandelingen nog steeds een probleem zijn. Op het moment dat je in een levensbedreigende situatie verkeerd, zullen wij er als uw huisarts altijd voor zorgen dat u nog dezelfde dag gezien wordt in het ziekenhuis. In alle overige gevallen schrijven wij alle informatie in een brief, de specialist in het ziekenhuis bepaald vervolgens op welke termijn degene gezien gaat worden. Het kan voorkomen dat dit later dan gewenst is, maar door de huidige drukte kan dit soms niet anders.

Wat kun je dan wel doen?
De zorgverzekeraar heeft een zorgplicht, dit betekent dat zij verplicht zijn te zorgen dat u tijdig kwalitatief goede zorg ontvangt. Bij lange wachttijden kun je hen vragen te bemiddelen, dit wordt wachtlijstbemiddeling genoemd. Zij kunnen dan voor je nagaan of je in ander ziekenhuis sneller aan de beurt bent, helaas betekent dit vaak wel dat je langer zult moeten reizen voor je afspraken, behandeling en controles.

Druk op bereikbaarheid
Wij plaatsen deze informatie op onze website en zullen u hier ook telefonisch naar verwijzen, omdat we merken dat deze telefoontjes naar de praktijk zorgen voor een minder goede bereikbaarheid van onze praktijk door langere wachttijden aan de telefoon. Op deze manier hopen we dat de telefoonlijn goed bereikbaar blijft voor de problemen waar wij u wel bij kunnen helpen.